Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä varusteita tarvitsen?

Treenaamisen alkuun pääsee verkkareissa ja t- paidassa. Treenaamme avojaloin, varpaat on hyvä pestä jo kotona. Korut ja kellot on hyvä jättää myös kotiin. Muista ottaa oma juomapullo mukaan

Mitä tapahtuu maksuttoman kokeilukuukauden jälkeen?

Maksuttoman kokeilun jälkeen saat sähköpostiisi jäseneksi liittymisviestin ja voit jatkaa harjoittelua samassa ryhmässä. Saat ohjeet jäsenmaksun maksamisesta sähköpostiisi. Hinnat löydät täältä

Mitä tapahtuu peruskurssin jälkeen

Aikuisten peruskurssin (2kk) jälkeen voi jatkaa harjoittelua sekä samoissa peruskurssin harjoituksissa  ja/tai siirtyä jatkoryhmään, jossa harjoitellaan vyökokeeseen valmistavia asioita. Juniorien peruskurssin lopuksi (kausi) suoritetaan vyökoe ja siirrytään jatkoryhmän harjoituksiin. Minit siirtyvät juniorien ryhmään 7-8 vuoden iässä.

Voiko erityislapsi osallistua harjoituksiin?

Taido sopii monenlaisille oppijoille ja monen tasoisille tekijöille. Jos lapsellasi on jokin erityishuomiota vaativa ominaisuus tai sairaus, on parasta, että myös harjoitusten ohjaaja on tietoinen tilanteesta. Monesti lapsi selviää mukana harjoituksissa aivan hyvin ilman erityistoimenpiteitä. Jos mietit, sopisiko taido lapsellesi, ota yhteyttä ja keskustellaan yhdessä.

Miksi treeneissä kumarretaan?

Kumarrukset ovat osa japanilaista tapakulttuuria ja perinnettä. Kumartamalla tervehditään ja samalla kerrotaan kunnioituksesta muita ihmistä ja omaa lajia kohtaan. 

Onko taido vaarallista?

Taido on puolikontakti laji, mikä tarkoittaa että päähän ei saa osua. Tämä tekee lajin turvalliseksi kamppailulajiksi. Mustelmat ja ruhjeet ovat kuitenkin mahdollisia otteluharjoittelussa. 

Milloin tilataan taidopuku?

Puku hankitaan ensimmäiseen vyökokeeseen mennessä. Peruskurssin aikana voi tilata joko perinteisen uwagin ja hakamat (valkoinen takki ja mustat housut) tai täysvalkoisen "kurssipuvun". Kurssipuku on jonkin verran edullisempi ja sopii siten etenkin nopeasti kasvaville junioreille. Kerromme, kun teemme yhteistilauksen puvuista.

Mikä on lisenssi?

Voimassa oleva lisenssi on avain Suomen Taidon järjestämiin tapahtumiin, koulutuksiin ja leireille sekä antaa mahdollisuuden harjoitella muiden taido-seurojen harjoituksissa. Lisenssin yhteydessä voit hankkia myös kamppailulajit kattavan vakuutuksen. Lisätietoa lisenssistä Suomen Taidon sivuilla.

Onko minut tai lapseni vakuutettu?

Emme vakuuta harrastajia seuran puolesta. Voit hankkia kamppailulajit kattavan vakuutuksen lisenssin hankkimisen yhteydessä.