Taido Kids pelisäännöt

Taido Kids ryhmissä on sovittu joka syksy pelisäännöistä, joita jokainen junioriharjoittelija ja ohjaaja sitoutuu noudattamaan.

Pelisääntökeskustelussa käydään yhdessä läpi harjoittelua. Jokainen juniori ja ohjaaja pääsee sanomaan mielipiteensä toiminnasta ja säännöistä. Keskustelun pohjalta kootaan meidän seuran omat pelisäännöt.

Myös aikuisten eli ohjaajien ja vanhempien välillä on sovittu säännöistä, yhdessä keskustellen. Pelisäännöt päivitetään joka vuosi.

Juniorien PELISÄÄNNÖT kaudelle 2014-2015

 1. Kannan tatameita reippaasti
 2. Käyttäydyn rauhallisesti enkä pölise
 3. Kuuntelen opetusta tarkasti ja teen mitä sanotaan
 4. Teen tekniikat parhaani mukaan
 5. Annan kaverelle treenirauhan
 6. Käytän taidotekniikoita vain salilla
 7. Teen alku- ja loppukumarrukset rauhassa

Aikuisten PELISÄÄNNÖT kaudelle 2014-2015

Olemme sopineet seuraavista pelisäännöistä, joita kaikki vanhemmat sekä ryhmän vastuuhenkilöt sitoudumme noudattamaan ollessamme mukana lasten toiminnassa.
 • Lapset huomioidaan tasavertaisesti.
 • Lapsia kannustetaan liikkumaan ja harrastamaan säännöllisesti, monipuolisesti ja määrällisesti riittävästi, mutta ei pakoteta harjoituksiin.  
 • Lasten annetaan harrastaa omien fyysisten ja psyykkisten tuntemustensa mukaan.
 • Vanhemmat ja lapset keskustelevat lapsen harrastuksesta ja harjoittelemisesta säännöllisesti.
 • Turvallisuuden ja luottamuksen takaamiseksi lasten vanhemmat ja ohjaajat pitävät yhteyttä aktiivisesti.
 • Yhteyttä otetaan heti tarpeen tullessa ja treenejä voi tulla seuraamaan. Vanhemmat ja ohjaajat näyttävät omalla käytöksellään hyvää esimerkkiä.

Huippuaikuisen valmennusvideo

Huippuaikuisen valmennusvideo on osa Nuoren Suomen uudistuneita lasten Urheilun Pelisääntöjä. Se on hyvä muistutus meille kaikille aikuisille, miten suhtautua lasten urheiluun. "Huippuaikuinen" käyttäytyy ikänsä mukaisesti, pelaa yhteispeliä valmentajan kanssa ja innostaa lastaan liikkumaan monipuolisesti, syömään terveellisesti ja nukkumaan riittävästi. Katso Huippuaikuisen valmennusvideo, jossa Mika Kojonkoski ja Juhani Tamminen lausuvat prinsiippeja.