Salin suosituimmat leikit

FRUIT NINJA

Yksi leikkijöistä on salin keskellä oleva Fruit Ninja ja toiset, eli hedelmät, seisovat salin yhdessä reunassa. Jokainen leikkijä valitsee mielessään yhden seuraavista hedelmistä: omena, banaani, appelsiini. Fruit Ninja huutaa haluamassaan järjestyksessä hedelmien nimiä ja ko. hedelmän mielessään päättäneet leikkijät juoksevat salin toiseen päähän. Jos Ninja huutaa: "Fruit Ninja" kaikki hedelmät lähtevät liikkeelle. Jos Ninja saa hedelmän matkalla kiinni, hedelmästä tulee kiinniottaja eli Ninja. Leikkiä jatketaan kunnes kaikki hedelmät on saatu kiinni. Viimeisenä kiinni saatu on seuraavan kierroksen Fruit Ninja.  

Kehittää mm. reaktiokykyä, nopeutta  

Variaatio: Sekä Fruit Ninja että hedelmät kulkevat konttaamalla. Kiinniotettu hedelmä pitää saada käännettyä niin, että selkä osuu maahan ennen kun hän on päässyt salin toiseen päähän.  (reaktiokykyä, voimaa ja yhteistyötä)

RAPUPOLTTIS

Kaksi polttajaa ja kaksi palloa. Muut leikkijät ovat rapu-asennossa tatamilla. Polttajat yrittävät osua rapuihin pallolla ja osuman saanut vaihtuu polttajaksi. Säären etuosaan tulleet osumat eivät polta, vaan ravut voivat potkaista säärellä palloa palamatta. Saa "suolata", eli potkia palloja toisia leikkijöitä kohti. Polttajat heittävät pallon siitä kohdasta, missä saavat sen kiinni, eli polttaja ei saa liikkua pallo kädessä.

Kehittää mm. käden ja silmän yhteistyötä (heittäminen), voimaa, taktiikkaa  

Variaatio1
: voidaan sopia, että esim. jalkapohjiin tai päähän (huom. jos on tosi pehmeät pallot!) saadut osumat eivät polta.  
Variaatio 2: Polttajat pysyvät koko ajan samoina ja "palaneet" leikkijät juoksevat salin päästä päähän, tekevät tietyn määrän lihaskuntoliikkeitä ja palaavat ravuiksi. Polttajia vaihdetaan tarpeen mukaan (esim. nopeus, kestävyys, voima riippuen päätetyistä lihaskuntoliikkeistä)   Meidän salilla parasta on rapupolttis yhdellä isolla jumppapallolla ja toisella pienemmällä softispallolla pelattuna.

Kuva: Riina Meriläinen

GORILLAPAINI

Leikkijät kulkevat gorilloina pitkin poikin tatamilla eli konttausasennossa ja kädet nyrkissä. Kun vastaan tulee toinen gorilla, molemmat nousevat polviasentoon, takovat nyrkeillä rintaa ja pitävät gorillamaista ääntä. Näin haastetaan vastustaja taistoon, eli mattopainiin. Voittaja on se, joka saa selätettyä vastustajan tatamiin. Voittaja jatkaa matkaansa tatamilla ja häviäjä tulee pois tatamilta. Viimeisenä tatamilla konttaileva on gorillakuningas tai -kuningatar.  

Variaatio 1: vasta 2 tai 3 tappion jälkeen joutuu pois tatamilta
Variaatio 2: otetaan kellosta aikaa ja eniten voittoja määräajassa kerännyt on gorillakuningas tai -kuningatar
Variaatio 3: häviäjä tulee pois tatamilta ja tekee tietyn määrän lihaskuntoliikkeitä. Sitten voi palata tatamille ja jatkaa taistelua.  

Kehittää keskivartalon lihaksia ja voimaa, taktiikkaa

TOFFEE

Leikkijät asettuvat mahalleen lattialle piiriin päät piirin sisälle päin ja tarttuvat vieressä olijan käsiin mahdollisimman tiukasti. Toffeen syöjä yrittää irrottaa muut leikkijät, eli toffeen palat toisistaan jaloista vetämällä. Irrotetut palat muuttuvat toffeen syöjiksi. Jos on tosi sitkeitä paloja, lisäkeinoina voidaan käyttää kutittamista, käsien irrottamista yms.

Kehittää voimaa ja yhteistyötä ja on ihan mielettömän hauskaa!

Kuva: H. Ylirisku

LIMAHIPPA

Yksi tai kaksi kiinniottajaa, jotka liikkuvat ryömien tai kierien. Loput leikkijät liikkuvat juosten tatamilla. Limat yrittävät osua toisiin leikkijöihin kädellä, jalalla tms. Jos lima koskettaa, leikkijä muuttuu myös limaksi. Leikki jatkuu kunnes kaikki leikkijät ovat muuttuneet limoiksi. Tatamin ulkopuolelle joutuessaan leikkijä muuttuu myös limaksi.  

Kehittää nopeutta, koordinaatiokykyä, keskivartalon lihaksia  

Variaatio: Meillä on salilla sekä punaisia että vihreitä tatameita sekaisin, ja voidaan päättää, että joko punaisille tai vihreille tatameille osuessaan muuttuu limaksi (nopeus, ponnistusvoima, ketteryys).