Nykyinen toiminta

Meininkiä kesän 2012 Hotto Kampussa. Kuva: Katja Alakotila

Sandokain taidojaoksen hallitus huolehtii seuran pyörimisen kannalta välttämättömistä asioita kuten harjoitustilojen varauksista, vetovuorojen järjestelystä, näytösten ja toiminnan suunnittelusta jne.

Sandokain seura-aktiivit ovat olleet aktiivisesti mukana myös Suomen Taidon (entinen Suomen Taidoliitto ry) toiminnassa ja seuran perustaja Timo Piiroinen onkin toiminut Suomen Taidoliiton puheenjohtajana. Katja Alakotila on toiminut Suomen Taidon jäsenlehden päätoimittajana, Henrika Ylirisku taittajana ja Essi Pelttari toimittajana.

Seuran juniorivastaava Riina Meriläinen on toiminut Suomen Taidoliiton nuorisovaliokunnan puheenjohtajana ja siten myös Taidoliiton hallituksessa. Vuoden 2014 alusta Suomen Taidoliiton toiminnat jatkuvat Suomen Karateliiton alla ja Riina jatkaa edelleen Suomen Taidon johtoryhmässä juniorivastaavana. Sanna Piiroinen kuuluu myös Suomen Taidon johtoryhmään.

Sandokain Taido Core-vetäjä Marko Meriläinen puolestaan toimii tällä hetkellä Taido Dan-yhdistyksen sihteerinä. Riina ja Essi ovat myös useampana vuonna ohjanneet junioreita kamppailulajien yhteisellä Suurella Budoleirillä Tampereen Varalassa.

Seuran toiminta ulottuu myös kotisalin ulkopuolelle, kun seuran jäsenet ottavat osaa liiton tapahtumiin kuten kilpailuihin, leireille ja koulutuksiin tai järjestävät yhteistä hupitoimintaa. Yhdessä on lähdetty esimerkiksi pulkkamäkeen tai saunomaan ja tutustuttu japanilaiseen ruokakulttuuriin tai erilaisiin kamppailulajeihin. Yhteishenki on vahva ja jäsentensä voimin seura on ollut näkyvillä myös kaupungin liikuntatapahtumissa tarjoten kokeilumahdollisuuksia ja lajinäytöksiä. Viime vuosina seura on ottanut tavakseen järjestää myös ikioman kesäisen leirin Hotto Kampun!