Leirit

Budoleiriläiset Särkänniemessä 2011. Kuva: Riina Meriläinen

Omalla salilla harjoittelun lisäksi taidon harjoittelukauteen sisältyy erilaisia leirejä. Leirit ovat vapaaehtoisia ja yleensä maksullisia tapahtumia, ja niitä järjestetään eri puolilla maata. Suomen Taidon kalenterissa on kaksi pienemmille junioreille suunnattua tapahtumaa, eli juniorileiri syksyllä ja Suuri Budoleiri kesän alussa. Lisäksi nuoret voivat osallistua Kyu-leirille keväisin. Monet taidoleirit järjestetään yhteistyössä eri budolajiliittojen kanssa ja niissä pääsee kokeilemaan myös muita budolajeja.
 
Juniorileiri järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla ja on tarkoitettu kaikille junioreille, myös alkeiskurssilaiset ovat tervetulleita. Leiri kestää yhden päivän, joten se sopii vaikka ihan ensimmäiseksi taidoleiriksi.

Kesän kohokohta junioreilla on ollut jo yli 10 vuotta Suuri Budoleiri Tampereella Varalan urheiluopistolla. Leirillä on runsaasti saliharjoittelua, lajikokeiluita, yllätysohjelmaa, ja kohokohtana Särkänniemen huvipuistokäynti. Leiri kerää vuosi vuodelta mukaan enemmän junioreita ja myös eri budolajeja. Tuorein osallistujaennätys on vuodelta 2014, jolloin mukana oli 6 budolajia ja yli 400 leiriläistä. Kokeneet ohjaajatkin palaavat vuosi toisensa jälkeen takaisin leireilemään, koska siellä on vaan niin kivaa! Ensi vuonna mennään taas, eikö?  

Tutustu Suuren Budoleirin nettisivuihin


Kitamura- ja Hugosson -senseit vierailivat Suurella Budoleirillä 2012. Kuva: Essi Pelttari