Taido Kids -peruskurssi

Otsikko

Kuva: Katja Alakotila

Mikä Taido Kids?

Taido Kids -ryhmäläiset harjoittelevat kahdesti viikossa. Kurssi on tarkoitettu 8-13 -vuotiaille. Taido Kids -peruskurssilla tavoitteena on harjoitella taidon perusteita, perusliikuntataitoja ja ryhmässä toimimista. Harjoitukset sisältävät myös paljon pelejä ja leikkejä. Harjoitteita tehdään itsenäisesti, parin kanssa ja ryhmässä.

Miten pääsen mukaan?

Tiedotamme alkavista kursseista etusivulla. Voit myös tiedustella kursseistamme sähköpostitse: taido@sandokai.fi.

Taido on edullinen harrastus

Taido Kids alkeiskurssin hinta on 55€/kausi. Hinta sisältää harjoitukset kahdesti viikossa.

Lisäksi tarvitaan Taidolisenssi, joka hankitaan itse seuran ohjeistusta noudattaen. Voimassa oleva lisenssi antaa mahdollisuuden osallistua Suomen Taidon järjestämiin tapahtumiin, esimerkiksi Junnuleirille ja Suurelle Budoleirille.

Lisätietoa lisenssistä ja lisenssin ostoon täältä.

Mitä varusteita tarvitsen?

Treenaamisen alkuun pääsee verkkareissa ja t- paidassa. Treenaamme avojaloin, varpaat on hyvä pestä jo kotona. Korut ja kellot on hyvä jättää myös kotiin. Muista ottaa oma juomapullo mukaan.

Peruskurssin aikana voi tilata joko perinteisen uwagin ja hakamat (valkoinen takki ja mustat housut) tai täysvalkoisen "kurssipuvun". Kurssipuku on jonkin verran edullisempi ja sopii siten etenkin nopeasti kasvaville junioreille. Jos sopivat asusteet löytyvät omasta takaa, ei niitä tarvitse kurssin yhteydessä ostaa.

Miten kurssi etenee?

Ensimmäisillä harjoituskerroilla lajia voi kokeilla maksutta, minkä
jälkeen jäsenmaksu laskutetaan ilmoittautumisten perusteella. Kurssin lopussa ennen suoritetaan ensimmäinen tasokoe, eli mon-merkki. Tämän jälkeen jälkeen juniori voi halutessaan harjoitella 2 kertaa viikossa. Mon-merkin suorittamisen jälkeen suoritetaan ensimmäinen vyö, sinivalkoinen raitavyö. Ensimmäinen vyö suoritetaan noin vuoden harjoittelun jälkeen.

On ohjaaja vastuulla, että jokainen kurssilainen läpäisee tasokokeet ja niihin harjoitellaan läpi kauden. Opetettavat eivät ole vaikeita, mutta niihin tarvitaan säännöllistä harjoitusta. Siksi aktiivinen harjoituksissa käyminen on tärkeää ja tämän vuoksi ryhmään ei pääse kesken kauden mukaan.

Suomen Taidon junioreiden vyökoevaatimuksiin voit tutustua tästä.