Taido Kids -alkeiskurssi

Kuva: Katja Alakotila

Mikä Taido Kids?

Taido Kids -alkeiskurssilaiset harjoittelevat kerran viikossa. Kurssi on tarkoitettu 8-13 -vuotiaille. Taido Kids alkeiskurssilla tavoitteena on harjoitella taidon perusteita, perusliikuntataitoja ja ryhmässä toimimista. Harjoitukset sisältävät myös paljon pelejä ja leikkejä. Harjoitteita tehdään itsenäisesti, parin kanssa ja ryhmässä.

Miten pääsen mukaan?

Taido Kids -alkeiskurssin voi aloittaa syyskauden alussa. Tiedotamme
alkavista kursseista tarkemmin kevään ja kesän aikana. Voit myös
tiedustella kursseistamme sähköpostitse: taido@sandokai.fi.

Taido on edullinen harrastus

Taido Kids alkeiskurssin hinta on 55€/kausi. Alkeiskurssin hinta sisältää harjoitukset yhden kerran viikossa.

Lisäksi tarvitaan Taidolisenssi, joka laskutetaan harjoitusmaksun yhteydessä tai hankitaan itse seuran ohjeistusta noudattaen. Voimassa oleva lisenssi antaa mahdollisuuden osallistua Suomen Taidon järjestämiin tapahtumiin, esimerkiksi Junnuleirille ja Suurelle Budoleirille.

Lisätietoa lisenssistä ja lisenssin ostoon täältä.

Mitä varusteita tarvitsen?

Treenaamisen alkuun pääsee verkkareissa ja t- paidassa. Treenaamme avojaloin, varpaat on hyvä pestä jo kotona. Korut ja kellot on hyvä jättää myös kotiin. Muista ottaa oma juomapullo mukaan.

Alkeiskurssin aikana voi tilata joko perinteisen uwagin ja hakamat (valkoinen takki ja mustat housut) tai täysvalkoisen "kurssipuvun". Kurssipuku on jonkin verran edullisempi ja sopii siten etenkin nopeasti kasvaville junioreille. Jos sopivat asusteet löytyvät omasta takaa, ei niitä tarvitse kurssin yhteydessä ostaa.

Kurssin rakenne

Syksyn 2017 uutuutena aloitimme erillisen Taido Kids -alkeiskurssin. Kurssin hintaan kuuluu 10 treenikertaa keskiviikkoisin klo 18:00-19:30. Syksyn ensimmäisellä harjoituskerralla lajia voi kokeilla maksutta, minkä
jälkeen laskutamme kevään jäsenmaksun ilmoittautumisten perusteella. Kurssin lopussa halukkaat voivat jatkaa taidoa ns. Mon-merkki-vyökokeeseen joka pidetään joulukuussa. Ensimmäiseen Mon-merkkikokeeseen ja sitä edeltäviin ylimääräisiin treeneihin pääsee maksamalla kevään jäsenmaksun etupainotteisesti.


Taido Kids - kurssilaiset suorittavat ensimmäisen kauden lopussa valkoiseen vyöhön edellä mainitun mon-merkin ja toisen kauden lopussa sinivalkoisen vyön salikokeessa. Vuoden harjoittelun jälkeen siirrytään edistyneempien junioreiden harjoituksiin, joissa harjoitellaan 2 kertaa viikossa.