Taido Core -alkeiskurssi

Opi taidon ydin!

Kuva: Katja Alakotila

Mikä Taido Core?

Taido Core on alkeisryhmä aloitteleville nuorille ja aikuisille. Kurssilla kunto kohoaa, opit oman kehon hallintaa sekä taidon perusasiat ilman painetta vyökokeesta tai liikesarjojen ulkoaoppimisesta.

Harjoitus sisältää alkulämmittelyn, taidon perustekniikkaa, sovelluksia, lihaskuntoa ja
venyttelyitä ja harjoitusohjelma vaihtuu muutaman kuukauden sykleissä.

Core-kurssia voi jatkaa kuntobudotyyppisesti verkkareissa kaudesta toiseen. Coresta ei ole "pakko" siirtyä opettelemaan vyökoeasioita eli hokeita (liikesarjaa) tai koboa (otteluharjoitteita), mutta se antaa hyvän pohjan ensimmäisen eli sinisen vyön suorittamiselle.

Miten mukaan?

Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan syksyisin ja keväisin läpi kauden.
Harjoittelun voit aloittaa saapumalla harjoituksiin tai ottamalla yhteyttä ohjaajiimme taido@sandokai.fi. Maksuton kokeilukerta tarjotaan kaikille harrastajille. Katso ajankohtainen aikataulu treeniajat-välilehdeltä.

Kysy lisää uuden harrastuksen aloittamisesta ja ryhmän ajankohtaisesta tilanteesta ohjaajiltamme taido@sandokai.fi.

Taido Corea ohjaa Sandokain päävalmentaja Marko Meriläinen sekä muut sertifioidut core-ohjaajat.

Mitä varusteita tarvitsen?


Harjoitella voi verkkareissa ja t-paidassa. Treenaamme avojaloin, varpaat pestään ennen treenejä kotona tai suihkutiloissa. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin.

Viimeistään vyökokeeseen hankitaan taidopuku, johon kuuluu mustat housut ja valkoinen takki. Lisätietoja puvuista saat ohjaajaltasi.

Taido on edullinen harrastus

Taido Core - kurssille vaaditaan seuran jäsen- ja harjoittelumaksu, joka on 55€/kausi (syys/kevät). Lisäksi osallistujalta vaaditaan voimassa oleva lisenssi. Katso ohje jäsenyyden hankintaan.

Vyökokeen suorittamisen jälkeen voit harjoitella seuran normaaleissa harjoituksissa neljä kertaa viikossa. Seuran jäsenmaksu on 55€ / kausi. Lisäksi tarvitset Taidolisenssin ja vakuutuksen.

Mikä lisenssi?

Voimassa oleva lisenssi on avain Suomen Taidon järjestämiin tapahtumiin, koulutuksiin ja leireille sekä antaa mahdollisuuden harjoitella muiden taido-seurojen harjoituksissa. Lisenssin hankkimalla varmistat myös, että olet vakuutettu seuran harjoituksissa ja taidotapahtumissa. Mikäli kuitenkin oma vakuutuksesi kattaa myös kamppailulajit voit hommata edullisemman vakuutuksettoman lisenssin.

Lisätietoa Taido Core -kurssista ja lisenssistä Suomen Taidon sivuilla.