Taido peruskurssi nuorille ja aikuisille

Aloita uusi kampailulaji ja opi taidon ydin!

Kuva: Katja Alakotila

Mikä peruskurssi?

Taido peruskurssi on alkeisryhmä aloitteleville nuorille ja aikuisille. Kurssilla kunto kohoaa, opit oman kehon hallintaa sekä taidon perusasiat ilman painetta vyökokeesta tai liikesarjojen ulkoaoppimisesta.

Harjoitus sisältää alkulämmittelyn, taidon perustekniikkaa, sovelluksia, lihaskuntoa ja
venyttelyitä.

Peruskurssilla harjoittelua voi jatkaa kuntobudotyyppisesti verkkareissa kaudesta toiseen. Ryhmästä ei ole "pakko" siirtyä opettelemaan vyökoeasioita eli hokeita (liikesarjaa) tai koboa (otteluharjoitteita), mutta se antaa hyvän pohjan ensimmäisen eli sinisen vyön suorittamiselle. 2 kuukauden harjoittelun jälkeen on mahdollista harjoitella lauantain peruskurssiharjoitusten lisäksi jatkoryhmässä keskiviikkoisin ja tähdätä ensimmäiseen vyökokeeseen.

Miten mukaan?

Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan syksyisin ja keväisin läpi kauden.
Katso ajankohtaiset kurssitiedot etusivulta tai ota yhteyttä taido@sandokai.fi. Maksuton kokeilujakso tarjotaan kaikille harrastajille. Katso ajankohtainen aikataulu treeniajat-välilehdeltä.

Kysy lisää uuden harrastuksen aloittamisesta ja ryhmän ajankohtaisesta tilanteesta ohjaajiltamme taido@sandokai.fi.


Mitä varusteita tarvitsen?


Harjoitella voi verkkareissa ja t-paidassa. Treenaamme avojaloin, varpaat pestään ennen treenejä kotona tai suihkutiloissa. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin.

Viimeistään vyökokeeseen hankitaan taidopuku, johon kuuluu mustat housut ja valkoinen takki. Lisätietoja puvuista saat ohjaajaltasi.

Taido on edullinen harrastus

Peruskursilla vaaditaan kokeilujakson jälkeen seuran jäsen- ja harjoittelumaksu, joka on 55€/kausi (syys/kevät). Lisäksi osallistujalta vaaditaan voimassa oleva lisenssi.


Vyökokeen suorittamisen jälkeen voit harjoitella kaikissa seuran harjoituksissa. Seuran jäsenmaksu on myös tällöin 55€ / kausi. Lisäksi tarvitset Taidolisenssin ja vakuutuksen.

Mikä lisenssi?

Voimassa oleva lisenssi on avain Suomen Taidon järjestämiin tapahtumiin, koulutuksiin ja leireille sekä antaa mahdollisuuden harjoitella muiden taido-seurojen harjoituksissa. Lisenssin hankkimalla varmistat myös, että olet vakuutettu seuran harjoituksissa ja taidotapahtumissa. Mikäli kuitenkin oma vakuutuksesi kattaa myös kamppailulajit voit hommata edullisemman vakuutuksettoman lisenssin.

Lisätietoa lisenssistä Suomen Taidon sivuilla.